Magic Baked: 2015

Monday, 30 November 2015

pemenang 1st giveaway mb

Mama Cake | 06:19 | 20Comments |
Assalamualaikum..



Seperti yang dijanjikan, tibalah masa yang dinantikan.. jeng!jeng!jeng!

maaf sebab lambat sikit nak umum pemenang..
biasala cuti sekolah ni banyak tempahan..

berikut adalah senarai pemenang-pemenang bertuah yang dipilih secara random..

 PERTAMA

KEDUA

KETIGA

KEEMPAT

KELIMA


haa... tahniah buat pemenang.. rezeki mereka berlima... yang lain jgn sedih2.. insyaAllah lain kali dapat la.. 


*PENTING: kepada pemenang di atas, boleh tuntut hadiah dalam tempoh 14 hari shj ye.. whatsapps 0145009418..(kenalkan diri dlu) hehe..

Wednesday, 18 November 2015

Percuma Nasi Arab!!!

Mama Cake | 21:51 | 5Comments |
waaa....
dah nak start cuti sekolahhh.. Pasti sanak saudara, rakan-rakan ramai berkumpul datang di rumah kan.. kenduri pun mesti banyakk.. time ni nak luangkan masa dengan anak2 semua.. walaupun masih ada ynng masih bekerja..  Masih buntu nak masak apa yang istimewa.. Jom la dapatkan Nasi Arab percuma dari kami!! ni original dari Arab tau..  Kalau pergi kedai makan nasi arab, mahu hampir rm10 sepinggan..ni dapat free pulakk...


 Hanya perlu beli 4 item sahaja,,

ehh.. Nanti duluuu.. ISTIMEWA kami berikan kepada customer yang mesej@wasap kami "Saya NAk", untuk dapatkan Nasi Arab percuma hanya dengan pembelian 3 item di dalam gambar.. cepatttttttt.. jangan tunggu lama2.. boleh share dengan kawan2..




whatsapps: 014-5009418

* 20 pelanggan terawal boleh dapat harga istimewa..baru 2 orang sekarang ni.. cepat2.

Monday, 16 November 2015

"Segmen Bloglist Meletop Sheila Inspire"

Mama Cake | 04:26 | 3Comments |


Klik banner untuk join



Jom join segmen bloglist nie.. 
Easy & Simple!

last date 22 November 2015..

SENARAI PESERTA GIVEAWAY 1ST MB

Mama Cake | 01:51 | 19Comments |

Ni diaaa senarai peserta 1st giveaway by MB.. terima kasih kerana menyokong MB..;)
 jom kita blogwalking semua peserta jom!



1) http://leyastorymory.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

2) http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

3) http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

4) http://ohmysecondblog.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

5) http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

6) http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

7) http://itsmelyya.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

8) http://www.kennymerligal.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

9) http://farahanasharif.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

10) http://www.sheilainspire.com/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

11) http://merosnordn.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

12) http://crystalviolent.blogspot.my/2015/11/segmen-1st-giveaway-magicbaked.html

13) http://luvlyvitaminzsupply.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-magic-bake.html?m=1

14) http://adna2029.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

15) http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

16) http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

17) http://twittykingdom.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

18) http://ceritasiennor.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html


19) http://bebyyellowshiteru.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

20) http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/jom-kawan2-sertai-contest-nie-pulak.html

21) http://starlavenderluna.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

22) http://dotdotmissme.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

23) http://masitaeyta.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

24) http://blogfiefi.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html


25) http://dont-promise.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

26) http://www.azhafizah.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

27) http://mummyhealthyvitastore.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

28) http://www.vitaminkesihatansejagat.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

29) http://raihanabintiramlan.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-magic-baked.html

30) http://besidesme21.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

31) http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

32) http://www.zawanisuhaimin.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

33) http://www.kisahpondokkecil.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

34) http://penselduabee.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

35) http://itsninihanini.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

36) http://greenfarra.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

37) http://mrsablogstori.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-magic-baked.html

38) http://www.yanieyusuf.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

39) http://murnialysa.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

40) http://zakira-afina.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

41) http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

42) http://citirahayu.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

43) http://lyanasstudio.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

44) http://hanyadihatiku.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

45) http://qileh.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

46) http://macammacamcite.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

47) http://sebabakusabrina.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

48) http://wanyyminho.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

49) http://sujuelfarahin.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

50) http://juliajamaludin.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

51) http://jombercontest.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

52)  http://kurrkura.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magic-baked.html

53)  http://aisyasakura.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

54) http://liezamustafa.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

55)  http://sweetsouryaya.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

56) http://www.ciksiti.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

57) http://providenetwork.com/1st-giveaway-by-mb/

58) http://perducinta.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

59) http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

60) http://lyanaying.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

61) http://rimaadolie.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

62)  http://aleiyamustaffa.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

63) http://schasyahiera.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

64) http://supplementssemulajadi.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

65) http://solehahgirlz.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-magicbaked.html

66) http://whateverapa-apasahaja.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

67) http://imahamdan.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

68) http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

69) http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

70) http://dramaticyang.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb_24.html

71) http://adrianaawing25.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

72) http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

73) http://adianiez.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

74) http://chocollyheart.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

75) http://gadesungumembebel.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

76) http://www.sayidahnapisah.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

77) http://imahamdan.blogspot.my/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html








update: 30/11/2015 - 09.59 pm..

Saturday, 14 November 2015

1ST GIVEAWAY MagicBaked

Mama Cake | 22:40 | 84Comments |

 1st GIVEAWAY MagicBaked


Hari ini tanggal 15 November.. saya dengan berbesar hati ingin melancarkan GIVEAWAY  untuk blog kami..^^, ala2 macam perasmian la.. hehe
. Jom sama-sama support bagi meriah sikit.



Syarat-syarat penyertaan :

1: Buat entry bertajuk 1St GIVEAWAY By MB.

2: Copy banner di atas dan linkkan ke entry ini.

3: Follow Blog MB(SINI ) dan Instagram ( SINI )-jika ada.

4: Like Fanpage ( SINI )

5: Copykan url entry dan letakkn di ruang komen di bawah.

Optional :Tag 2 orang blogger keorang dan pastikan dieorg tau.


5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah

# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM30
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM25
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM20
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM15
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM10

Pemilihan adalah secara RANDOM!! 

Simple Contest For Great Gift =)

GiveAway tamat pada 29 November 2015.
GiveAway terbatal secara automatik sekiranya peserta kurang 20 orang.. 
So keep sharing to people u know =) 

Selamat mencuba!!!
Pemenang akan diumumkan pada 30 November 2015.;)
untuk hrni saya nk free special tag untuk 

* Leya
* Liza

Kek Red Velvet

Mama Cake | 06:13 | 0Comments |

Chocolate Moist Kabomm (+Topping: Coking Choc + Colour Rice)

Mama Cake | 05:58 | 2Comments |

Cream Puff

Mama Cake | 05:54 | 0Comments |

Biskut Rainbow Lidah Kucing

Mama Cake | 05:52 | 0Comments |

Baby Maccaron

Mama Cake | 05:51 | 0Comments |


Donut Tembam BamBam

Mama Cake | 04:32 | 0Comments |
Donut Mix yang gebu gebas.. Ala2 Big Apple gituuu/..
510 gram..
Mudah. Hanya tambah air dan goreng..
Whatsapps laju2.. 014-5009418





Thursday, 12 November 2015

Giveaway CINTA by CN

Mama Cake | 07:15 | 1Comments |

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 


1. Follow blog CikguNorazimah, 

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah, 


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :



Kredit untuk Kak Mialiana

Giveaway Mek Cun

Mama Cake | 06:52 | 4Comments |
Assalamualaikum semua..
Jom join Giveaway ni..
dapat hadiah menarik tau.. 
maklumat lanjut klik banner ni ye..;)

 Klik untuk syarat2 nya
tarikh tutup sehingga 30 November 2015..
sempat lagi ni,,
jom!



Wednesday, 11 November 2015

Xiaomi 'My Love'

Mama Cake | 06:58 | 1Comments |
Assalamualaikum..

Bila sebut Xiaomi, masih ada lagi yang bertanya .. Apa tu??
xiaomi ni adalah jenama telefon pintar yang semakin melonjak naik sekarang..
zety sendiri menggunakan telefon pintar Xiaomi..
tetapi sering diperkatakan lekeh atau "nset cikai"

hehe..
Dengar saja namanya dah dapat agak kan berasal dari negara mana..
tentulah China..
sebagaimana yang kebanyakan daripada kita berpendapat (tmasuklah zety),
 klau made in China ni mmg cikai la..

tp Xiaomi ni mempunyai kualiti yang sangat baik dan setanding dengan telefon-telefon pintar yang lain..
setakat zety guna Xiaomi ni, ok la..

Untuk pengetahuan semua, Xiaomi sebenarnya diperbuat oleh syarikat Foxconn dan juga Inventec,,
kalau nak tahuu, Foxconn adalah syarikat yang sama yang mengeluarkan iPhone, iPad, Blackberry.. 
masa sebelum beli fon ni review dia punya spec memang terus jatuh hati dengan harga dia..
ok la.. (boleh search harga xiaomi)
kamera cantik.. speaker pun ok.. smooth je.. n kalau nak theme semua ada...

cuma.. satu je, Xiaomi ni susah sikit nak cari..
selalunya dalam online ataupun website xiaomi sendiri..
(zety pun beli online..hehee)
tapi ramai orang guna.. pelik kan.. hehe..

  kalau pergi kedai2 casing telefon, mesti ada casing untuk xiaomi.. dan bukan suatu nama yang janggal apabila disebut.. dulu masa Zety nak beli casing Xiaomi, macam ragu2 je nak sebut, takut orang xtau,, rupanya..Xiaomi ni jenama yang agak femes..cuma telefon dia susah sikit nak cari..
biasalaa..barang berkualiti..

jadi.. apa tunggu lagi..
 jom laa beli Xiaomi..(eh, promot pulak) hehe..



Tuesday, 10 November 2015

SPIRAL POTATO SLICER

Mama Cake | 00:32 | 0Comments |




*Kitchen tool designed to slice potatoes or other veggies and fruits.
*Spiral Slicer: Fruit Slicer to cut thin spirals from fruits and vegetables
*Potato peeler: Slicer to peel and slice potatoes fast
*Sharp adjustable Stainless Steel blades
*Lightweight
*Strong vacuum suction base with a suction lever
*Create fun snacks for kids school lunch boxes

HARGA: RM 39.90

MINI MESIN ABC

Mama Cake | 00:27 | 0Comments |

Jom buat ABC (Air Batu Campur) sendiri..
dengan Mini Snow Cone yang comellll...;)
lebih terjamin selamat dan bersih.. 


MINI MESIN ABC


Boleh digunakan untuk membuat ais hancur seperti salji..
lebih mudah hanya dengan penggunaan bateri..
SELAMAT tanpa elektrik

 Warna: biru-putih
Saiz: 25 x 19 x 13.7 cm

Harga: RM49.00 SAHAJA






MINI MESIN ABC

*** Description:
Manual operation,no electricity and batteries needed.
The Ice Crusher is designed to crush ice into mounds of soft, fluffy snow
Convenient and fast
Combinations of fruits or flavorings are added to create delicious drinks
Just need 20 seconds,you can have a cup of Cool refreshing ice.
Mini and cute
Color:White bule
Size:25 x 19 x 13.7cm

Package including:
1 x Ice Crusher Machine

Price: RM49.00 




MINI MESIN ABC




SPEEDY CHOOPER

Mama Cake | 00:04 | 0Comments |

Nak Blend dengan selamat?

ini diaa... Speedy Chopper!

Speedy Corner



Tak Perlu guna ELEKTRIK
RINGAN & MUDAH dan mudah digunakan...


Speedy Corner



**Boleh Blend bawang / kekacang / buah-buahan / sayur-sayuran...
**Boleh Blend bahan ikut saiz yang dikehendaki...
**Boleh disimpan di dalam Fridge, lepas blend, boleh simpan dalam fridge..
**Senang nak buka / pasang...


Speedy Corner



Spesifikasi:
Kapasiti: 730 ml
Material: PE/PC/PP/Stainless Steel
Dimensi: 12 cm x 12 cm x 18 cm
Pilihan Warna: MERAH
BRAND: MONLOVE
HARGA JUALAN: RM29.50.

Saturday, 7 November 2015

NASI ARAB

Mama Cake | 08:43 | 1Comments |
Ya Habibi.. Ya Maulana... Nasi Arab sudah mari...

Nasi Arab yang diimport khas dari negara Arab kami sediakan kepada anda.. Dijamin halal dan sedapp.. sangat mudah dan cepat.. Hanya ikut langkah2 yang telah disediakan..

Cukup untuk 5-6 orang makan..

* cara penggunaan dalam Bahasa Malaysia disediakan.



Pasti anda akan teruja dengan kelazatan nasi arab ni.. siapa nak boleh cepat2 oder.. 



Jika ingin membeli secara borong, boleh terus emel (haslinbakery@gmail.com) atau whatsapps kami untuk mendapatkan harga borong.. 0145009418

Tepung Cheese Cake Segera (Strawberi)

Mama Cake | 06:33 | 0Comments |
Anda ingin membuat sendiri kek keju dengan harga yang terendah??  Senang sahaja! Tepung Segera Cheese Cake yang sangat sedap.. tak perluu bakar atau kukus!

Eh, betul ke ni?! 

betullllll... Hanya ikut langkah2 mudah dengan bancuh dan sejukkan.. 
dengan harga yang sangat2 murahhhhhhh....

SIAP, BOLEH MAKAN!




1 pek - RM18.50 (percuma topping)
(berat:200gm)

Tepung segera kek cheese ini boleh menghasilkan kek bersaiz +- 7inci..

Anda pasti rasa kelazatannya yang LUAR BIASA! 



Friday, 6 November 2015

TEPUNG CHEESECAKE SEGERA

Mama Cake | 15:38 | 0Comments |






Tidak ada masa ingin membuat kek?




Bahan2 kek yg d cari sukar d dapati?


Inilah penyelesaiannya..




Tepung segera cheese cake..





Xperlu BAKAR, xperlu KUKUS, hanya bancuh dan simpan dlm peti ais.. Dan bleh makan..πŸŽ‚

🍰







Sangat mudah, cepat, sedap dan berbaloi..






Ada 3 pilihan topping PERCUMA..





*strawberi

*blueberi

*coklat

*kiwi

*mangga






πŸ‘†


🏻bleh pilih nk yg mana.. Berminat boleh pm/whatsapps utk hrga istimewa


0145009418..


πŸ‘†


🏻dijamin selamat & halal.. πŸ˜‰


πŸ‘‰


lelaki pun bleh buat..sbb sgt sng & simple.. πŸ˜„πŸ˜„